Skip to main menu (press "ENTER") Skip to page content (press "ENTER")

DE CE AR TREBUI SĂ VOTEZI/DE CE SĂ VOTEZI

Ca la orice scrutin, votul la alegerile europene înseamnă alegerea unui viitor mai bun.

Parlamentul European ia decizii importante: cum să susținem creșterea economică, cum să reducem consumul de energie, cum să ne asigurăm că alimentele pe care le consumăm sunt sigure. Prin votul tău hotărăști cine ia aceste decizii și ce înseamnă ele pentru soarta lumii în care vrei să trăiești. Dacă nu votezi, nu ai niciun cuvânt de spus.

Lumea noastră se confruntă cu numeroase provocări, de la migrație la schimbările climatice. Abordându-le împreună, vom găsi cu mult mai ușor soluții. De exemplu, Uniunea noastră este în avangarda inovării și a investițiilor de care avem nevoie pentru a face față schimbărilor climatice. Și se luptă pentru a ne proteja modul de viață și viața noastră privată. Votul tău este cel care îi dă puterea de a face acest lucru.

Vedem peste tot cum „adevăruri” pe care nimeni nu le pune în discuție pot transforma cu ușurință diversitatea în diviziune. Vedem peste tot cât de fragilă poate fi democrația. Uniunea noastră se bazează pe respectul tuturor pentru drepturile fundamentale și pentru principiile democratice. Votând, susții aceste drepturi, pentru tine și pentru ceilalți.